Sai see 2 kilone luts siis ära tehtud. Alguses ei teadnud, et mida teha ja siis vaatasin sealt
opikook.ee lehelt nats retsepte ja see
"Luts prantsusepäraselt" tundus nagu kõige ahvatlevam olevat. Sai siis tehtud ja tuli tõesti superhea. Soovitan
RETSEPT:
Umbes kilo lutsufileed, 8 tomatit, 2 sibulat, poole sidruni mahl, 5 küüslauguküünt, 1 dl head toiduõli, potike basiilikut, 50 g riivjuustu, soola, pipart
Lõigu tomatid peeneks, haki sibulad. Prae tomatid ja sibulad õliga, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning pane praesegu küpsetuspoti põhja. Segu peale aseta naha ja luudeta lutsutükid, maitsesta soolaga.
Valmista kaste. Selleks haki küüslauk ja basiilika, lisa riivjuust, sega ja lisa vähehaaval toiduõli. Määri kalatükid pealtpoolt kokku saadud juustukastmega. Kata roog fooliumitüki või pärgamendiga ning küpseta 225 C juures veerand tundi. Võta foolium või paber ära ja küpseta veel viis minutit, et roale värvi anda.
Juurde sobivad keedetud riis ja küpsetatud tomatid.