Otsi

Luts prantsusepäraselt

04.02.2016 18:12
Sai see 2 kilone luts siis ära tehtud. Alguses ei teadnud, et mida teha ja siis vaatasin sealt opikook.ee lehelt nats retsepte ja see "Luts prantsusepäraselt" tundus nagu kõige ahvatlevam olevat. Sai siis tehtud ja tuli tõesti superhea. Soovitan



RETSEPT:
Umbes kilo lutsufileed, 8 tomatit, 2 sibulat, poole sidruni mahl, 5 küüslauguküünt, 1 dl head toiduõli, potike basiilikut, 50 g riivjuustu, soola, pipart

Lõigu tomatid peeneks, haki sibulad. Prae tomatid ja sibulad õliga, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning pane praesegu küpsetuspoti põhja. Segu peale aseta naha ja luudeta lutsutükid, maitsesta soolaga. 

Valmista kaste. Selleks haki küüslauk ja basiilika, lisa riivjuust, sega ja lisa vähehaaval toiduõli. Määri kalatükid pealtpoolt kokku saadud juustukastmega. Kata roog fooliumitüki või pärgamendiga ning küpseta 225 C juures veerand tundi. Võta foolium või paber ära ja küpseta veel viis minutit, et roale värvi anda. 
Juurde sobivad keedetud riis ja küpsetatud tomatid.
04.02.2016 18:17
5
..prantzuze lutz-zee kõlab erootilizelt..
04.02.2016 18:29
1
Tegin kah sügisel. Kõik sõid ja kiitsid.
04.02.2016 18:44
5
luts on igatpidi hea, oskaks vaid kätte saada
04.02.2016 18:54
0
oleneb intonatzioonist
04.02.2016 18:57
1
..hea lutz on RABAvalt erutaw..
04.02.2016 18:58
3
ahh miz za zizized
04.02.2016 19:10
0
kõlland mulle siis,küll ma oleks sulle seletanud,mida lutsust teha saaab,peast ja selgroost suppi,lihakeha praed ära ja siis kohvokoorest soust juurde.
04.02.2016 19:22
3
Oi plät,see ikke köva tummine supp,kaks porgandi laastu ja üks uime rääbakas.Sa ikka supil ja puljongil vahet teed?
04.02.2016 19:42
0
snäkk sai supi maitsestamiseks,kas ikka kõlbab.
04.02.2016 19:46
2
  Mudilagun , ma lugesin küll 4 loorberilehte supi sees . Pisaraid Snäki palgeil ei suuda kokku lugeda , oled ikka üks ...unn
04.02.2016 19:49
0
Mulle supp eriti ei istu. Enne teen ahjuroogasid või suitsetan kala
04.02.2016 19:56
1
Suitsuluts samuti eht.
loh
image
26.10.2017 00:09
0
vett on palju, jahedust kah. joosee kala jõesuudmetes tormivarju otsib
28.10.2017 16:53
1
Lutsu asemel nahaga tursafilee, sidruni asemel äädikas, ülejäänud kompott enamvähem sama nagu prantsusepärasel lutsul, lisaks juustu sekka õli asemel veidi majoneesi, just läks ahju. Tursk lõuna-viljandi moodi.
28.10.2017 17:13
2
Kadund Peeter Kard õpetas kunagi Pärnu raadios kus tal oli  oma kokasaade: kui teil midagi muud haput  panna ei ole, siis viimases hädas võib äädikat võtta.  Ja küüslaugu kohta ütleks nagu Nero Wolfe oma kokale Frits Bennerile- kui sa paned üle kolme kadakamarja, siis ma ei võta seda suu sissegi. Maitse asi muidugi.
28.10.2017 17:19
3
Ei istu sidrunimahl marinaadiks, törts peale tilgutamiseks võib. Igaüks võib öelda mida tahab, keda kotib, mulle äädikas meeldib.
19.11.2017 18:56
3
Psühholoogid ütlevad, et liigne toiduga pirtsutamine on asendustegevus, et leevendada üksikoleku tunnet. On ka teisi arvamusi.
19.11.2017 21:45
1
Eile just võtsin sügavkülmast viimased ahvenad, olid seal seisnud ca 8 kuud, paras ports 5-6kg, täna panin keema ja siis nokkisin liha luudelt ja soomuse pealt, rsk enam sellist jama ette ei võta, fileerida on lihtsam. Ühesõnaga sai äädikaga marinaad peale tehtud. Ahven läheb sügavkülmas kehvaks, suurem asi pole (võib olla vaakumis mitte).
19.11.2017 21:59
0
Pane koos veega kotti siis ei juhtu midagi.
19.11.2017 22:19
1
Mul olid pandud ilma sisikonna ja lõpusteta kalad lihtsalt kotiga külma. Kas veega saab panna külma täiesti puhastamata kala või ikka puhastatud võiks olla?
19.11.2017 22:35
1
Sidruni asemel võiks ka laimi proovida, on palju mahedama hapuga.
20.11.2017 07:38
0
Ma arvan et vahet pole,ma isiklikult olen suuremad kalad ära puhastanud.
Palun oota