Lõhetort 6-8 inimesele
200g või- või lehttaigent
Täidis:
250g kooritud krevette
150gkülmsuitsulõhet(õhukeste viiludena)
1dl majoneesi
1dl hapukoort
1/2 dl hakitud tilli
1/4 tl musta pipart
Rulli taignast ristküliku kujuline plaat ja lõika see kaheks. Vormi tükid ühesuuruseks. Torgi kahvliga taignasse augud ja pane taignatükid küpsetuspaberi peale plaadile. Pane 200°C kuumusesse ahju ja küpseta 5min.
Torgi veel kahvliga ja küpseta 5 min.
Haki täidise jaoks vajalikud krevetid ja lõheviilud. Sega need majoneesi, hapukoore, tilli ja pipraga.
Määri täidis tordiplaatidele alles tund või paar enne lauale andmist, et tort niiskeks ei muutuks.
Kate:
250g krevette
150g õhukesi külmsuisulõheviile
sidrunilõike, tillioksi ja majoneesi
Raputa tordile tilli ja kata see üleni krevettidega.Võib lisada ka majoneesi. Lisa sidruni viile ja tillioksi. Vormi lõheviilud roosideks.
Kui nüüd teha kahele kolmele siis tuleks umbes arvestada vähemate ainetega. Tulemus on mega.