Otsi

Suitsulatikakonserv

21.05.2016 00:19
Sattusin siin Emajõe teemas lugema kasutaja koit1 väga head ideed, et  suitsulatikat võiks purki panna.
Koit ehk oled nii lahke täpsustama, mis ainetega ja tehnoloogiaga sa need latikad ära konserveerid?
Olen väga tänulik, kui oled valmis vähe juhiseid teistegagi jagama.
 
21.05.2016 08:37
2
Ma panen oma versiooni kahh.Suitsetad kala ära,roogid liha purki,peenemad kondid võivad jääda..ribid võta välja...purki nats maitseaineid,õli peale(võid ka tomatipastat panna),kaan kinni ja ahju 2tundi 160 kraadi.Kylm purk kalaga ahju aint et ahjuga kuumeneb yheaegselt ja lase koos ahjuga maha jahtuda,siis võta välja ja naudi.Kui kaan korralikult kinni(klaaspurk)siis nats susiseb kuuma käes,aga maha jahtudes veab purk end vaakumisse ...Seisab ei tea kui kaua,aga mul keldris purke mis 2a tagasi tehtud ja väga pro
Suitsu viidikast saab hea sproti näiteks...ehk isegi parema...
21.05.2016 08:38
1
2 tundi sellepärast ahjus,et siis muutuvad luud olematuks...kui jätad selgrood sisse,siis 3-3,5 tundi...saad need kahh pehmeks.
21.05.2016 08:59
0
Aga näiteks, kui niimoodi ahjupotis ära hautada ja siis kuumalt purki... Ei te kas säilib samuti ?
21.05.2016 09:11
1
Saerjetapja rääkis põhilise juba ära. Meie võtame enne suitsetamist soomuse maha ja purki läheb koos nahaga, selgroog, ribid ja üimeluud välja. Maitseainetega saab ise eksperimenteerida. Meie kuumutame autoklaaviga.
21.05.2016 11:15
1
Saad teha ka ahju potis,aga pärast pead ikka ahjus kuumutuma tunni...ahjupotis on vaja 4-5 tundi hoida ,et luud pehmeks lähevad..mõttetu mu meelest.Soomused muidugi maha,ma unustasin mainida
21.05.2016 17:49
1
Kui suured luud väljas, siis piisab 1-1,5 tundi. Tegin vimba niimoodi, aga kehv maitse tuli juurde. Kasutasin tavalist toiduôli, vôibolla seepärast?
21.05.2016 17:49
0
Suitsutatud vimba siis tegin purki.
21.05.2016 19:22
1
Enne purki panekut,mis maitse kalal oli? Või oli õli jama maitsega.
21.05.2016 20:06
0
Enne purki nagu suitsukala ikka, eks teen latikaga uuw proovi. Huvitav kas äädikaga marinaadi saaks ka peale teha vôi kuumus vôtab äädika välja?
22.05.2016 09:10
1
Ma tegin plekktoosidesse.Mingit maitseainet ei kasutanud,ainult oliiviöli.Ja kuumutasin kiirkeedupotis surve all,9 toosi mahtus korraga.Talvel väga hea vahel vötta oli.
22.05.2016 19:25
1
See küll huvitav, et juba suitsutatud kala peab veel 2-3 tundi küpsetama. Siis peaks tõesti ju lihtsalt madaltemperatuuril seda kuumutama. Ise mõtlen siin näiteks, et lihtsalt kalapuljong peale valada, see peaks ju ise kallerduma. Huvitav kaua selline lihtne versioon säiliks? Või mis sellest arvate kuidas sellega käituma peaks, kas ikka paar tundi ahjus küpsetama? Need luud ei oma ju nii suurt tähtsust, need saab nagu poestki ostes lihtsalt välja noppida.
22.05.2016 19:42
0
Just luude pärast see aeg ongi, muidu oleks väga lihtne.
22.05.2016 23:53
1
Särje näiteks lõikan pooleks (värskelt suitsetamata) ja koos selgrooga purki.Tomati soust peale ja ahju...pärast söö supilusikaga,pole mingeid konte enam...
Äädikat ma toitude sisse ei topi.
Soomes teen pada niimoodi,panen kihi ahvenaid,soomused maha ja laon tervelt.Siis kiht kartulit,siis kala siis kartult,valan kõik soustiga ja maitsetega yle.
Ahjus 4 tundi vedeleb,siis pärast syyes ei saa pidama
23.05.2016 00:15
1
Ma panen konservi kohta natuke ka veiniäädikat. Võtab tahedamaks ja "läila" maigu ära.
Tegin vimba tomatis ja maitse tuli väga hea. Kui imelik mekk juurde tuleb konservil, siis äkki oli küpsetusprotsessis natuke kõrge temperatuur olnud. Päris läbi suitsetatud kala äkki ei kõlbagi enam konservi panekuks. Et 15 minutit külmsuitsu ja edasise eest kannab autoklaav hoolt?
 
23.05.2016 08:48
0
Suurt latikat olen suitsutand 25-30 minutit, siis on parajalt pehme nii et luud tulevad kõik koos kegelt välja ja siis purki.
23.05.2016 18:57
0
Ok tänud kõigile, kes mõtteid jagasid.
Et siis suitsulatika variant on selline, et 30 minutit suitsu ja siis 2-3 tunniks ahju üleküpsetamisele.

Ise mõtlen sellist lihtsat süsteemi, et kala korralikult läbi suitsutada, siis kalapuljong vastavate maitseainetega peale ja purki. Koit mis sa selle kohta öelda oskaks, kas selline variant säiliks piisavalt kaua? Ütleme näiteks üle talve.
Puljongiga annab ju igasugu erinevaid variante katsetada, ka tavalist  äädikaga porgandit, sibulat, küüslauku ja muid asju lisades. Ei pea alati see kala seal tomati ja õlimöginas olema. Põhiküsimus on selles, kaua selline konserv säilib.
23.05.2016 19:39
1
Kui autoklaavi ei pista siis säilib nädal.
23.05.2016 20:00
0
Mingil moel pead ikka kuumutama, muidu ei säili.
25.05.2016 15:55
0
Autoklaav või survepott või ahi on eelkõige ikka säilivuse pärast, roogude pehmenemine on mõnus lisaboonus.
Kui lihtsalt suitsukalale soust peale ja purki, ära säilivust looda. Kehvasti pestud purgis võib ka külmkapis 3-4 päeval kahtlane olla
03.06.2016 07:38
2
Pole küll konserviteemasse, aga kuradi hää asi kukkus välja - marineeritud latikafilee. Fileerisin môned väiksemad vôrtsu latikad, tegin marinaadi äädikas, sidrunipipar, sool, suhkur, hakitud sibul ja küüslauk. Ôhtul panin kalafileed kihi kaupa kaussi marinaadiga vaheldumisi ja hommikuks oli parem suupiste kui marineeritud heeringas. Kondid ilusti pehmed ja maitse superluks.
Palun oota