LINASK praetud ja marineeritud
EEltöö: Minna ja püüda kinni paar pirakat linaskit.
Töö:
linask puhastada, st tatt jämme soolaga maha hõõruda, soolik välja ja pää maha. Lõigata pikki selgrootsu kala pooless, seejärel ristirootsu juppeks. Praadida pannil soomuse pool pruuniks, eelnevalt raputada manu soola ja sidrunipipart. Panna jahtuma.
Marinaadi keetmine:
1 liitri jauks om vaja: 1 porgand, 1 sibul, tilli, 4 tera vürtsi, 4 tera nelki 6 tera pipart, 2-3 loorbert, soola, suhkurt. Keeta kraam valmis, lisada lõpus äädikas. Maitse asi kui palju lisada.
Purkipanek:
kaku jahtund linaski sehest luud välla ja pane linask purki, vala kuum marinaad pääle ja pane purgid kuumaveepotti. Kuumuta kuni hakkab mullikesi aama välla. NB! purkidele miskid puupilpad alla!
Kui kuumutamisega ühelpool siis kaane kõvva pääle ja jahtuma. Hääd isu!
PS: krt oleks unustand. Marinaad tule iks ää kurnata enne kui pääle valate!