Otsi

Suitsukana

15.01.2020 14:40
Tere kõigile. Suur mure uue suitsuahjuga. Oskab keegi öelda millest tekib lihale/ kanale kole tahma kiht? Küttekoldeka kasutan malm ahju ja sealt edasi juhin suitsu meetrise roostevaba toruga suitsukasti mis sammuti roostevabast. Väiksem versioon samast asjast toimib ilusti. Suure ahjuga aga jama. Guugel väidab et puukoorest tekib tahm. Mina teda ei usu,väikse ahjuga läksid puud koorega. Tänan kõiki kes sõna võtavad.
15.01.2020 14:42
1
Pilt tahmasest kanast.
15.01.2020 14:49
1
Ise küsin ise vastan. Kas võib olla asi selles küttekoldes mis sai küll restaureeritud ja ilusti kuumakindla ahju hermeetikuga uuesti kokku pandud, kuid kütmist alustades ajab raibe igast vahest sisse! Kui tuli all siis aga korralik tõmme. Võibolla puud saavad liiga palju hapniku peale ja tekib tahm(meeleheitel inimese loogiga?)
15.01.2020 16:58
1
Suits valge ja hingatav või kollakas ja terav?
15.01.2020 18:09
1
Hingata ei tahaks kumbagi, aga pigem kollakas ja.
15.01.2020 20:46
1
Kollane suits vist viitas pigem hapniku vaegusele ... a kindel pole
15.01.2020 23:34
1
1. Puud niisked või toored 2. Vähe õhku Tee algul korralik tuli alla,tihti arvatakse et oh panen kõik luugid,õhu juurde pääsu kinni,tossu tuleb,palju suitsu. Sealt see tahm tulebki kui ei põle,hõõgudes.
16.01.2020 07:51
1
Tänud vastuse ees conzales. Puud kindlasti kuivad aga mingi õhu jama võib küll olla. Suitsukasti pole ka 100 % hermeetiline, võib olla jääb suits sinna kuidagi ringlema vms. Proovin täna kõik kohad kust vähegi lisaõhku peale saab hermeetikuga kinni mögistada ja loodame et füüsika hakkab minu heaks töötama.
16.01.2020 09:40
4
Sellest plögistamisest sa targemaks ei saa. Kindel. Mul plekk tünn ja sama jama vahel aga kasutan nii harva ,et pole süvenend eriti. Tundub pigem ikka õhu puuduses asi olema
17.01.2020 00:23
1
Oleneb ka küttepuust. Hall lepp kõlbab ka koorega, sanglepp koorega keerab asja tuksi. Puu peab olema kuiv. Igasugune keemia koldes on saadanast.
17.01.2020 00:55
3
Tegelikult praeguse ilmaga ja kui su ahi on jahedas ruumis on pigem asi selles, et suits jahtub torus maha ja suitsukambris on liiga madal temperatuur. Ära jama hermeetikutega, soojusta toru või küta rohkem. Kambris peaks temperatuur olema kalale selline, et seina saab käega katsuda, kanale ja lihale rohkem. Katsetamise värk.
17.01.2020 12:17
2
Miks kuiv peab puu olema??? Ma algul panen kuivata tule alla ja siis märgi peale et kauem põleks ja suvel sügisel panen õunapuu tooreid oksi ja lehti suitsu. Jaoks ei mingit tahma!!!
17.01.2020 14:42
2
Kui tahad haput suitsuliha, anna tooreste puudega haguwink
17.01.2020 15:09
1
toores teeb kibedaks ju ?
17.01.2020 16:09
4
Ei tee. Kibedaks vähemalt minu ahi mittee
17.01.2020 16:42
1
see ahi ju kahekambriline, vahet pole kas kütad märja puu või kummikutega
17.01.2020 17:22
0
Tossu jaoks panen ikka kambrisse puid,õunapuulehti/oksi või saepuru!!
17.01.2020 18:30
2
Nagu Koržets ütles, siis märja puuga suitsutamisel tekitab see veeauru ja see pole enam suitsutamine vaid rohkem nagu BBQ või hautamine.
17.01.2020 21:24
6
Ma mäletan lapsepõlvest seda et kui liha suitsutama hakati siis mindi esmalt metsa, võeti maha toores lepp ja köeti suitsahju sellega. Parimat suitsuliha pole peale seda saanud.
18.01.2020 02:39
3
Minu vanamees suitsutas ikka hulga sigu ära. Nii saunas, kui ka "ajutises" suitsuahjus, mis oli üsnagi primitiivne. Ja alati tõime metsast toorest leppa ja mitte kunagi ei olnud miski kibe.
18.01.2020 07:23
2
Ise ka noorena sai suitsetatud kala.Alguses kuiva puuga lepaga ja nii enne valmis saamist sai tooreid lepaoksi koos lehtedega peale pandud ja isegi kõrvenõgest.Polnud ka ei mingit kibetad maikku ja kala oli ilus kuldne.
18.01.2020 08:03
0
Üks mugav moodus neile kes puudega kütta ja ise sussitada ei viitsi:http://www.grilliguru.ee/borniak-taisautomaatsed-suitsuahjud
 
18.01.2020 11:24
2
Mõningane tahm on otsesuitsuga paratamatu, kui just filtreid vahele ei pane. Kui probleem on vaid see (maitse, temperatuur, suitsu liikumine jne korras), aitab kana mähkimine kollageeniga - see laseb suitsu läbi ja ahjust võttes saab selle lihtsalt ümbert ära võtta ning sisu jääb kena puhas.
25.01.2020 16:36
0
To kroom. Tänud vastuse eest. Kas kollageeni all mõtled mingit toidulisandit? Kuidas sellega veel kana peks mähkima? Tean et saab kasutada marlit aga kollageenist pole kunagi miskit kuulnud. Mis filtreid sa muidu silmas pidasid? Peaks ju olema miskit kuumakindlat?
25.01.2020 18:16
0
Metall ahi tuleb enne korralikult kuumaks kütta, et niiskus seest välja saada ja alles siis hakatakse suitsutama. Samamoodi suitsutati kalatsehhis ja suitsutan ka ise. 
25.01.2020 20:01
0
Kollageeni mõtlesin kanga kujul. Ma, ausalt öeldes, ei tea, kas kuskilt seda tavainimene ka saab, aga tööstuses on see kasutusel, et toote välimus parem oleks.
Palun oota