Otsi

Sügavkülmutatud kala

02.03.2022 13:33
Tekkis küsimus kala valmistamise kohta. Sõber tõi sügisel Lapimaa kalaretkelt mulle kolm sügavkülmutatud harjust. Tema hinnagul oli harjus kõige parem soolatult. Siit küsimus - kas sügavkülmutatud kala on peale ülessulatamist mõtet soolata. Erinevad toidufoorumid annavad erinevaid hinnaguid, kuid enamus arvab, et sügavkülmutatud kala soolamine ei ole hea mõte. Aga mida siis sügavkülmutatud harjusest teha võiks? Suppi, praadida?
02.03.2022 13:54
0
Ma olen suitsutanud.
02.03.2022 13:54
0
Tere armas sõber. Harjuse kohta oska öelda seda, et isegi aeglaselt (külmkapis) üles sulanud kala liha läheb kergelt lödiseks-vedelaks. Soolata ikka saab, kuid konsistents ilmselt ootustega kokku ei lähe. Tee kotlette - nati kartulitärklist või mannat, et liigiiskuse endasse imaks , sibul, muna ja läheb näost alla kindlasti.
02.03.2022 13:55
0
Kõik oleneb sellest, missugune jääb liha peale sulatamist. Kui on korralik ja pudruks ei muutu, siis miks mitte soolata. Siig muutub küll pehmeks, mina suitsutasin lapimaa siigasid, ülihea tuli. Paalia kannatab ehk soolata ja väike siig ka, suur on just väga rasvane ja kipub vedelaks minema. Harjuse kohta ei tea, tee üks ära. Haugi mari oli küll ilma külmitamata soolatult oluliselt parem kui külmutatu.
02.03.2022 14:10
2
Üks oluline faktor on, kui vesine oli kala külmutusse panes. Kui solgutati veest läbi, siis jama. Sõltumata mis kala.
02.03.2022 19:42
0
Ma olen ühe korra külmutatud meriforelli soolanud. Selline korralik rasvane hõbe oli. Tulemus oli täpselt selline nagu Tallinki bufeedes pakutav soolalõhe. Külmutatud haugimarja viskasin pärast minema.
02.03.2022 20:17
0
Aloha! Küsisin kunagi sama küsimuse oma sugulaselt kes on toidutehnoloog ja ta vastas, et see oleneb kalast ning selle rasvasisaldusest, ehk siis olenevalt püügiajale võib see natuke kõikuda. Rusikareegel olla, et niisama (näiteks karbis või kilekotis) hoiustatuna üle kolme kuu pole mõtet säilitada. Kaotab oma maitseväärtuse ning kõik muu sisemise kasuliku. Kui aga korralikult vaakumpakendisse panna siis kasvõi kaks aastat. Olen nõus ka Puhhi kommentaariga, et vesist liha pole kindlasti mõtet sügavkülmutada. Edu katsetustel! 
03.03.2022 09:14
0
Tänud vastasjatele. Seega esimese asjana sulatan aeglaselt üles ja siis vaatan kalaliha pealt (kas ja kui vesine on) mida edasi teha.
Palun oota