Olen särjest ja Pärnu jõe nurust juba mitu aastat konservi teinud autoklaavis. Varem sai kala hästi tihedalt täis topitud aga siis ei segunenud ära. Nüüd lahjendasime terava tomatikastme veidi veega, segasime sisse kalamaitseaineid, pipart(peenikest) jne oma maitse järgi ja sai purki pandud segamini kalatükkidega ja veidi kastme jaoks ruumi rohkem jäetud. Õli ainult väike tilk peale, keeratava kaanega purgid täis nii et vaba ruumi 1cm, mitte rohkem. Kuumutada ca 1,5 tundi või veidi kauem, temperatuuri mitte üle 120 kraadi. Midagi erilist see konserv pole aga vobla närija ei ole ja mida sa nende väiksemate kaladega ikka teed. Suuremad särjed on saand ära fileerida ja külma, suuremad nurud ootavad sügavkülmas suitsuahju pääsemist.