Otsi

särjekonserv

1
2
3
4
11.03.2014 21:50
0
Olen särjest ja Pärnu jõe nurust juba mitu aastat konservi teinud autoklaavis. Varem sai kala hästi tihedalt täis topitud aga siis ei segunenud ära. Nüüd lahjendasime terava tomatikastme veidi veega, segasime sisse kalamaitseaineid, pipart(peenikest) jne oma maitse järgi ja sai purki pandud segamini kalatükkidega ja veidi kastme jaoks ruumi rohkem jäetud. Õli ainult väike tilk peale, keeratava kaanega purgid täis nii et vaba ruumi 1cm, mitte rohkem. Kuumutada ca 1,5 tundi või veidi kauem, temperatuuri mitte üle 120 kraadi. Midagi erilist see konserv pole aga vobla närija ei ole ja mida sa nende väiksemate kaladega ikka teed. Suuremad särjed on saand ära fileerida ja külma, suuremad nurud ootavad sügavkülmas suitsuahju pääsemist.
08.05.2014 15:47
0
Konservile võib panna muud puljongit juurde (aedvilja puljongikuubikut).
Ainult õliga kipub veidi kuivaks küpsema . Maitseainetega võib mängida soovi järgi.
Arvan ,et sibulaga peaks proovima. Ise tegin sama retseptiga viidikaid ,nad muidu teravate luudega , aga nii ei olnud midagi tunda.
Kotleti tegijatele nii palju, et mina aurutan roogitud kalad küpseks ja siis liha luudelt maha ning hl masinag massiks. Olen lisanud segule traditsiooniliste saiale lisaks hakkliha, krabinuudleid või lõhehakkliha.
Head isu!
1
2
3
4
Palun oota