Kalamehe naise õpetus, mida olen aastaid kasutanud. Lõigake kohad kus esinevad pindluud risti tihedalt läbi, peale praadimist ei leia ühtegi pindluud. Head katsetamist!
Nuru kütad fileeks, seejärel klopid ära, siis suitsu pekk, sibula ja küüslaugu segu, porgand, sool, pipar ja köömneid, keerad rulli, panen niidiga kokku, pruunistad pannil ja siis ahju , ahjus lased olla niikaua kuni vaatad et tibens, siis hapukoore-jahu kaste peale ja lakud sõrmed puhtaks.
ei tea kas mujal ka aga läänemaal on need nurud küll nii musti täppe täis - mis on läbi kala kere kasvanud ja ei tekita küll mingit söögiisu. keskkonnaispektsioon ei kommentaari kuna pole raha uuringuid teha aga vana kooli tuumafüüsikud poe taga teadsid rääkida, et rasked metallid tekitavad sellist rõvedat haigust!
Ainuke viis nurg kui kala tarbimisekson vist kuivatamine.
Kuivanuna mul kalad nii soolaset et maitse vahet nagu ei teegi õlle kõrvale paras hammustada.
kurat seda nurgu tuleb ju kevadel nii palju ja sööb ta ööpäevaringselt, niiet kuivatamisega iga aasta liiale läinud ja pärast kõik komposti läinud. suuremad poisid suitsu ja tuttavatele latika pähe ära kinkinud
Ilusat suurt kuiv. nurgu õllekõrvale, näh tatt hakkas jooksma, parem kui särg.Kogu staff sai see-aasta kuidagi ruttu otsa.Eks õlut sai ka joodud, suvi oli ju ilus.
vittu nuud kukkusid hooralatikat praadima, mhed kust te selle julguse votsite nahh, jebjonamatt ja tervitusi Dublinist siin on nii sitt kala ilm, et isegi hooralatikat ei saa. loodan, et seal kodus pisu etem on.
Minu nuru retsept:
Kõigepealt puhastad nuru, maitsestad soola ja pipraga (kes tahab ka natukene sidrunit ).
Paneerid pannil kahelt poolt riivsaia ja munga, kõrvale keedad värsket kartulat ja kui nurg on praetu siis ilma maitsematta viskad prügikasti ja tood poest uue viina!
kuule jobu - vätad nuru jobu -rapid, siis maitsstad . ajad panni kuumaks ja vahid oma ilast tilkuvat eite ning m6tled , et vanaeidele kont kurku kinni ei jaax....