Ei tahtnud uut teemat teha. Aga nüüd asi paigas ja algab. Paljude kalakanzeldajate ja miljoonide uute liitujate tungival palvel raamatu kirjutamisega algust tegin. Nu pagadii, nagu randjärv ütleb. Kui enam jänes pole, siis on kõik undid põlvini
Aga vaadakew ette, kui endast siin palju kirjutada pole, ziiz satutu vbla TEIE selle bestzelleri sisse.
Tere! Parem AHOI! Nüüd kalakiuzajate pärisnimi.
See on selle raamatu esi leht. Kui ma seda kirjutama hakkan, on mul veel mõlemad käed OTSas. Täna on laupäev, aga ma määrisin ühe arstikese ära. Lühidalt. Küünarliiges natsa pepus.OTSisin sae keldrist välja, et kirurgijuures odavamalt läbi saada. Nüüd dreen sees ja omme jälle EMOsse. Ma olen optimist vist. Nendest pooltühjadest ja täitest klaasidest sügav pohh. Vot, kui sellise sõnani jõudsin, tuleb vist kasutusluba küsida. Aga sõna kaugel asub, teispool piiri. Niiet, lugege ja tundke ennast mõnusalt. See on lood meite juhtumistest ja kõik mis selle ümber käib. Elagu kalamehed! Nüüd läheb lahti…
ESIMENE OSA ehk kuda kõik alguse sai
Algus oli lihtne. Selleks ei pidanud poode läbitormama, et teada saada. Sellist lanti täna kahjuks ei müüda. Olin siis seitsmene. Esimesed kokkupuuted veega olid juba kolmeselt. Lups kaldalt vette, kolm kilomeetrit issi pintsakus kojusõitu, ja siis kõik jutud emmele maha rääkida. See kõik Pärnu jõe ääres.