Otsi

Narva kalamehed levitavad ohtlikku võõrliiki

20.08.2013 20:09

Kalameeste abil on Narva lähedastes tiikides hakanud taas levima võõrkalaliik kaugida unimudil, kes oma apluse ja ellujäämisvõimekuse tõttu ohustab kohalikku vee-elustikku.

Viru regiooni vee-elustiku spetsialist Maili Lehtpuu rääkis Põhjarannikule, et kuigi unimudila arvukust üritati väljapüügi ja röövkalaga vähendada, oli mõju ajutine. Kohalike sõnul on kalameeste abiga, kes kasutavad neid elussöödana, ohtlik kala levinud ka teistesse Narva lähedal asuvatesse tiikidesse.

Edasi loe sealt: http://www.ilmajaam.ee/1355266/narva-kalamehed-levitavad-ohtlikku-voorliiki?t=513#l

/*
Kas ainult mulle tundub, et tegu alusetu süüdistusega? */
19.08.2016 15:31
4
Raku järve ka tooge seeme sisse, latikad on liiga väiksed, paistavad läbi päiksepaistelise ilmaga.
20.08.2016 16:56
2
Ma ennast päriskalameheks ei pea, ikkagi kui muilakunn neid kiidab ja olen kuulnud nad olevad ahvenalised, peaks neil hea liha olema. Minu nägemist mööda on kalad sellised vennad, et panevad maimu p6ske hea isuga. Roosärg on mul voblerit taga ajanud ja ka paati sikutatud. Latikad, linaskid on ka jigitamisel jigit v6tnud. Kalamarja söövad nad ka. 
20.08.2016 17:20
5
Pagana taplet tegi enneaegse sünnituse. Tahtsin ütelda veel, et ta on ka toiduks teistele kaladele ja annab ka marja. No, et suure söömaga, söövad k6ik kalad palju kätte saavad. Mosseed ta ei ehita ja pommi ei pane, kuna ta juba siin on polegi midagi teha. 6petust v6iks ikka inimene v6tta ja v66rliike eemal hoidma. Tuleb hoiduda ka kuulamast valeprohveteid, nagu aitaks musulmanid meil pensionäre tulevikus toita. Mina loodan kui kalamees, et kui k6ik pees on aitab unimudil mind ka 2025 aastal toita. Tegelikult loodan, et elu paraneb ja lapsi tuleb normaalselt juurde. Praegu küll on ettenägelikud riigimehed kes arvavad, et eestist saab tulevilus riik vanadekodu, hoolitsust ja saadavad agente otsima neid kes meid tulevikus toidaksid. Hea, et neil pea niigi palju m6ikab.

20.08.2016 20:38
1
Kui unimudil juba kohal siis jäädavalt...nagu ümarmudil ja kormoran meres ja kõikjal hõbekoger mis toodi Eestimaale teadlikult 60+ aastat tagasi.Kaug-Idast pärit unimudil olevat Moskva härdameelsete akvaristide poolt linna tiikidesse lastud  kaks kümnendit hiljem ja otsaga Narvas.Lihtne aritmeetika...varsti igas veekogus massiline.Harjuge selle teadmisega.
20.08.2016 20:50
13
Karp ju ka võõrliik. A vahi, kuidas kallistavad ja hoiavad nagu sitta pilpa pääl. Maailm on pidevas muutumises ja loodus oma liikidega samuti. Ja nagu hobikala juba mõista andis, siis vähemalt on tulevikus midagi püüda ja pannile panna. Ikkagi jätkusuutlikus on tagatud ja lapselapsed saavad ka kala püüda, pealegi kala, mis iga tolguse õnge otsa hakkab.
21.12.2016 19:34
0
midagi venemaalt  https://youtu.be/NSg6K47Jnis

Palun oota