Kasutan viimased 5 talve Columbia gore saapaid. Etiketi järgi kasutamiseks kuni -54 c (vibram tallaga).Ostsin viimase paari 3000 pealt 1000 EEKI peale alla hinnatult.
Jalas on väga mugavad, soojad ja hoiavad jalga hästi.
Olen nendega päev otsa -25-ga peipsipeal passinud(ka jääpeal maganud
) ja -30 pikki päevi õues toimetanud ja mitte kunagi ei ole nende saabastega külm hakanud. Vett peavad täielikult keele kõrguseni.
Miinuseks autoga sõitmine, mida nende saabastega pigem väldin(saapa nr.50), kuna saabas mahub suht napilt piduripedaalist mööda gaasipedaalile.
Keegi kunagi teema alguse poole tegi Columbia saabast miskipärast maha. Oma kogemuse pealt ei nõustu kuidagi. Arvan, et asi konkreetses mudelis kinni. Enda omadega olen üli rahul.
Eelnev pigem halb kogemus on Roksidega. Soojad küll, aga kohmakad ja materjal rebenes juba esimesel talvel. Mingid Timberlandi talvesaapad kasutuses aga neil gore sitt(ei pea vett hästi) ja jääpeal istudes juba -10-ga kiirelt kuiv jalg külmetama hakkab.
Kunagi rohkem kui 10 aastat tagasi ostsin ühed väga head mugavad ja soojad goretex Ecco saapad. 6 talve käisin nii linnas kui jääpeal.
Praegu otsin mingit ülikerget sooja kummikut(power, muck, lemigo vms.) mis jalga mahuks. Jala nr. 49-50. Proovida tahaks seepärast netipoed ei sobi.
Kui kellelgi silma jääb mõni selline, siis olen tänulik vihje eest.