Otsi

Allvee kalastus

1
2
22.05.2012 21:21
0
Paneme ühe video ka üles ja küsime kas see on harrastuslik kalapüük?

http://www.youtube.com/watch?v=xxbnO8oa72k
22.05.2012 21:40
1
Kogu loole krooniks ja õieks-EW seadusega on pildis nähtu üheharuline meil viie piiga-et mööda ei põrutaks!
22.05.2012 22:18
0
kilu51, tuleb vanust juurde oskad maailma natuke üldisemalt ja erapooletumalt vaadata. Seniks katsu vererõhk kontrolli all hoida. Kui mõnda harpuunimeest näete astuge aga ligi ja tehke juttu. Võib täitsa sõbralik vunts olla.
22.05.2012 23:55
1
Mees ,mis sa selle videoga nüüd tõestada üritad ,et kõik allveekütid sellised ?
23.05.2012 00:23
0
Peavad väga hästi treenitud kopsud olema, et ülipika toru abil vee all hingata, rõhk käib üle inimvõimete piiride.

http://en.wikipedia.org/wiki/Underwater aitab ehk teadmisi ruttu järele
23.05.2012 07:42
0
Emmmm , märgistamata hiinakad juba on ju keelatud ja ega sa võrguluba väga kergelt kuskilt ei saa ka.

Koguseliselt ei ole harpuuni meeste harrastusel häda midagi, aga siia lingitud video karpkala jahist illustreerib suht hästi seda mida ma koplis jahtimisega silmas pidasin. (Antud video sõimamine kalatapuks on natuke liiast küll, veekogu puhastatakse võõrliigist, kes kohalikke liike välja tõrjub).

Kui saarmase jutt siia kõrvale panna siis järelikult on meie vetes kas nähtavus ikka kehvapoolne või tõesti lihtsalt vähe kala.
23.05.2012 08:23
0
Mehe lingitud muuvi ei puutu ültse asjasse ma leian. Pole Eestis tehtud, tõenäoliselt ameerikamaal. Las teevad seal mis tahavad.
Ma jälgin huvi pärast Kalastajast pidevalt igasuguste võistluste tulemusi, ka Saadjärvel ja Paunkülas toimunud allveepüüdjate omi. Nende põhjal jääb vägisi mulje et allveepüük kordades edukam kui pealtvee. Enda 2x mis olen harpuunimehi näinud, siis väga sitt mulje jäänud, alamõõdus jõekad ja haugid läbi lastud.
Aga ei üldista, oleks omal aega ja raha rohkem kõigega tegeleda siis pooviks ka ära.
23.05.2012 09:23
1
Vee all, mask peas, napi õhuvaru peal, distantsi pealt on kala suurust raskem hinnata, eriti veel väiksema nähtavuse juures (ja sellist asja foorumis selgitada on veel keerukam). Natuke närvilisust juurde ja tulebki seoke alamõõduline ilmselt orgi otsa. See muidugi ei õigusta alamõõdulise tapmist.

Mind kui õngitsejat teeks see muidugi ka nukraks kui korralik koll lihtsalt harpuuniga läbi lastaks, sest ridva otsas temaga võitlust pidada oleks kordades pikem madin ja võrdsem heitlus, minu enda silmis sportlikum kah.
23.05.2012 10:22
0
jahumees, ma tahtnud selle videoga midagi tõestada vaid ma küsisin kas selline püügiviis on harrastuslik kalapüük.
23.05.2012 10:26
1
Mehe lingitud video all on kirjas ka põhjus, miks karpe lastakse. Tegemist ei olnud harrastusliku püügiga.
23.05.2012 10:31
0
seaduse järgi ju on. Iseasi kas peaks olema. Harrastuslik, sest kala püüdmiseks ta ju enivei jääks. Õngepüügi ja kutselise alla teda ka ei pane, harrastusena seda siiski viljeletakse. Miks ta siis ikkagi ei ole, ega peaks olema harrastuslik kalapüük, kui lähtuda nende sõnade sisust ja tähendusist?!
23.05.2012 11:48
0
Hea küsimus! Kuidas võrrelda nr. 10 konksu ja kolmeharulist harki. See selleks. Vaatamata sellele, et neid kahte on raske võrrelda või liigitada on tasu püügiõiguse eest ju sama kuigi ressurssi kasutatakse erinevalt. Minu arvates on tegu kahe täiesti erineva püügiviisiga. Mina isiklikult liigitaks harpuunipüügi rohkem nagu jahipidamise alla. Igal juhul oleks vaja harrastusliku kalapüügi mõiste paremini lahti kirjutada ja täpsemalt määratleda. Ok, mõni saab landiga või konksuga püüdes rohkem kala kui harpuuniga püüdja. Ei vaidle vastu. Aga julgen ka samas väita, et kolm õngemeest ei suuda väikest järve tühjaks püüda. Soodsatel tingimustel võivad harpuuniga püüdjad väikese järve tühjaks lasta päevadega.
23.05.2012 12:12
0
§ 3. Kalapüük ja veetaimede kogumine
(1) Kalapüük on käesoleva seaduse tähenduses tegevus, mille eesmärk on kala, jõesilmu ja teiste sõõrsuude; jõevähi, kreveti ning teiste kümnejalaliste; kalmaari ja teiste peajalgsete (edaspidi kõik koos kala) hõivamine nende kinnipüüdmise või surmamise teel. https://www.riigiteataja.ee/akt/122122010034

§
26. Jahipidamine
(1) Jahipidamine on uluki jälitamine, püüdmine, tabamine või surmamine. https://www.riigiteataja.ee/akt/130122011007

Jahiulukite
loetelu https://www.riigiteataja.ee/akt/1039409

Peaks
jahiulukite nimekirjas ka angerjas ning viidikas olema?

Või siis kalapüüuseaduses ka põder, karu ja jänes kalana käsitletama, kui püüde realiseerimiseks kasutatakse püünist. Näiteks paelu või auku? ;-)

Tea kelle raha "meikarid" ümbrikes küll said, et niiviisi ja selliseid kõveraid seadusi on ostetud?
23.05.2012 12:17
1
Mina seda harpuunitamise effektiivsust nii suureks ei hindaks, et temaga oleks võimalik korda saata asju mida elektrikud ja võrgutajad korda ei saada ...

Pigem näen ma probleemi tavalises ülepingutamises, kus tassitakse lihtsalt koju endale arutu kogus kalu, olgu siis harpuuniga või õngega. Võidab see kellel roiskub kõige rohkem üleliigset kala, mida ära süüa ei jõua.
23.05.2012 12:32
0
Kulminaatoriga täiesti nõus!
23.05.2012 14:24
1
11. Mail püüdis üks mees landiga Vagula järvest 28 mõõdus hauge, harpuuniga sellist kogust püüad terve suve. Siit võiks väita et landipüük on saadanast mitte harpuunimehed. Vagula nähtavus 1,5m. parematel aegadel. Kunagi algajana ujusin õhtul hämaras, kaldapoole minnes, märgistamata kappronvõrku. Muidugi ei olnud mul nuga ka kaasas. Sõber sõitis paadiga igaks juhuks kaasas, see tuli appi muidu olekski vast sinna jäänud.
23.05.2012 14:48
1
Ainult üksikutes veekogudes võib Eestis harpuuniga mingeid megasaake saadaSeda aga peaks reguleerima väljapüügi normid.Kui keegi üle normi võtab,siis helistage 1313.Galeriist taviseid unnatamise ja kevadisi spinnatamise pilte vaadates,tundub küll,et harpuunimisega selliseid saake ei saa.Mingeid ameerika klippe karpidest pole mõtet siia tuua,sest seal ju peetakse karpi rämpsuks,mida lastakse püsside ja vibudega.Näiteks linaskit kuskilt peiduurkast otsida on raskem kui teda sissesöödetud kohast õngitseda.Ühesõnaga inimesi ärritab see,et kalale lastakse nool selga,mitte ei tõmmata talle konksu kurku.
Mõttetu vaidlus ja seda oleme siin aastaid vaielnud.Kasutage otsingut ja lugege läbi varasem.Mis mõtet jälle kõike uuesti läbi nämmutada.
24.05.2012 11:57
0
Ok ma küsin siis nii kas võru kandis on kedagi kes viitsiks algajale veits varustust tutvustada põhinippe näidata.
24.05.2012 13:36
1
kilu51- see "õhupall", mis allveepüüdjal järel on on poi, mis nööriga vöökülge kinnitatud, et äsja pinnale tulnud ja hapnikuvõlas harpuunimees saaks poile toetuda ja puhata. Sul ei ole õrna aimugi, mis tunne on pärast 2min veeall aktiivselt ujudes pinnale tulla. Selleks et saaks ohutult puhata toetad end möneks minutiks poile ja tõmbad hinge.
Näeb selline välja eks? http://www.sebak.ee/?id=1438
24.05.2012 13:42
1
Jalgpalli suurune ujuk mille külge kinnitatud voolik...toru meestel hingamiseks polegi kaasas.Jäi midagi selgusetuks?
24.05.2012 13:52
0
küll viitsib jaurata oma vooliku jutuga
aga las koerad hauguvad. rääkige parem mehed kas keegi on viimasel ajal midagi huvitavat saanud või näinud ka?
24.05.2012 14:28
0
Skiev. Ma võin üht teist näidata ja rääkida ka. Kõlla.
24.05.2012 14:29
0
Midagi ikka aga see juba teises foorumis!
24.05.2012 14:32
1
Ma ei tea kaua kannataks läbi 10 meetrise vooliku hingata ilma et oma gaasi sisse ei lämbuks.Sellise tunde vee alla olla võimaldava süsteemi koostisosaks peaks olema kindlasti mingi pump,mis värsket õhku kogu aeg torusse pumpaks,samas peaks pidevalt mullirida väljahingatavast õhust veepeal olma.Arvutage ,kui viitsite,mitu liitrit õhku mahub 10 meetrisesse voolikusse läbimõõduga 2 cm.
24.05.2012 14:49
0
Kilu51,
füüsikas 2, istu!
24.05.2012 15:52
0
Võõras lahing...toru või voolik või balloonid seljas.Vihjaks samale mis kasutaja Mees -palju rikkalikemate kalavarude ja pikaaegse demokraatiaga riikides see tegevus taunitud...meil seni lubatud ja sellest ka arvamuste erinevus...
24.05.2012 16:04
0
Vooliku kaudu hingamine tuleb kõnealla ainult juhul, kui välja hingatakse nina kaudu.
24.05.2012 16:16
0
Kuidas te mehed kavatsete läbi pika vooliku sisse hingata ? Torust vaatab vastu 1 atmosfäär rõhku ja 10m sügavusel vees vajutab kopsudele peale 2 atmosfääri rõhku vee poolelt.

Jätke see voolikujutt sinnapaika, annate veel mõnele ullikese rumala idee, siis see läheb ja proovibki, pärast kougi seda laipa oma landi otsast ...

-

Tegevuse taunimise poolelt, minupoolest võiks see tegevus olla lubatud meres ja spetsiaalselt snorgeldajatele ette nähtud tiikides - saaksid ühed oma närvikõdi ja ei peaks teised kiruma.
24.05.2012 16:36
0
See kümme meetrit oli muidugi liialdus ja ehk kehv näide...on allveemeestel erineva pikkusega hingamistorud olemas...vastavalt võimetele.Kummipadjaga voolikut ise tänavu korduvalt kasutusel näinud...pikkust tõepoolest mõõtnud ei ole....
24.05.2012 16:49
2
No see ilmselt sõltub nende sportlaste tervisest, madalas vees pole toru vaja, need paar hetke suudad ikka hinge kinni hoida et sügavust korrigeerida kalani ja tagasi.

Muideks asi mida sa veel näha võisid võis olla tegevus nimega 'snuba', mis on siis vee all müttamine nii, et survestatud õhuballoonid jäetakse veepinnale. Siis on sul tõesti pikk õhuvoolik sabas (ise olen seda kariibidel korra teinud, päris vahva oli madalas rannameres korallide kohal triivida).
22.08.2019 21:59
4
Suured kogred Soome lahes - allveepüük. Saade on vene keeles, väga väärtusliku informatsiooniga.
https://youtu.be/citCou9phYg
03.08.2021 20:05
1
Soome laht (Eesti), allveepüük, suured kogred wink
https://youtu.be/sEy_0GmwtbI
1
2
Palun oota