Otsi

Kolmkant

06.12.2022 02:02
Tere!

Minu esimene postitus kasutajana, aga foorumit olen jälginud juba 10+ aastat.

Ei hakka pikalt jutustama, aga varasematest kolmkandi teemadest jäi mulje, et käsitöö kolmkandid on ainukesed, mis töötavad ja kala jääle toovad. Eelmine aasta ostsin 6 erinevat Nageli kolmkanti ja pidin pettuma (mitte nende püügivõimekuses, vaid koostekvalideedis), kõigil kolmkantidel pudenes mõni konksuharu vähem kui tunnise intensiivse püügiga. Konks ei murdunud, see oli lihtsalt üleperse külge joodetud (rekord oli kaks 300grammist ahvenat ja 3-st harust oli järgi vaid 1). 
Adusin, et sama hästi püüavad ka Akara kolmkorda odavamad kolmkandid (kahjuks küll liga kerged) ja mingisuguse Läti käsitöö kolmkant (laager sees vist, sest kõriseb).
Kuna poodides on saadaval (vähemalt meil idas) vaid kergeid Akara kolmkante, mis ei sobi eriti Peipsi sügavustesse, siis ootan, et äkki on kellelgi pakkuda kolmakante, mis on raskemad kui 13g ja odavamad kui kalastus.eu-s pakutavad Nageli kolmkandid, mille hind on 16,20 eurot.
Vanades teemades oli ka teisi pakkujaid, kes käsitööna neid valmistasid, kuid ma pole kindel, kas keegi teine neid veel toodab, välja arvatud Nagel oma üleperse kvaliteediga.

Proovisin ka ise kolmkante teha, aga materjali puudusel jäi asi soiku. Kaks eksemplaari, mis valmisid püüdsid häst, kuid paraku mõlemad mu valminud kolmkandid on kollide lõuaotsas või siis peipsi põhjamudas.

PS. Nagel kui sulle tundub, et mu jutt on ülekohtune,siis anna teada. Tõesti loodan, et su eelmise eelmisel aastal müükilükatud landid olid tootmisveaga ja sa sa oled omad järeldused teinud.

Kõigil, kellel on mulle miskit pakkuda, siis andke teade ja võtan ise ühendust.

06.12.2022 10:43
1
Pane enda number ka ,tekib äkki pakkuja kiiremini
06.12.2022 10:45
2
Proovi JAK-i sikusid. Pole küll kolmkant aga kala on viimastel aastatel toonud.
25.12.2022 13:17
2
kolmkandile joodan kolmiku, mille harud on kokku keevitatud vabrikus, maha lõikan ainult aasa. mismoodi sa haru viisil need lahti saad jääb arusaamatuks - tallad peal või?. 
25.12.2022 13:36
3
Kolm nädalat mõtlesid vastust välja?
25.12.2022 14:03
5
kui mees murrab ära kuue siku konksud, siis peaks ta peeglisse vaatama. ärge kasutage siku keret kangina kala suust konksu kangutamiseks. siku on valmistatud pehmetest metallidest. teen kolmkante aastaid ja seni pole minuni kaebusi jõudnud.
26.12.2022 20:32
1
ja muuseas - nad püüavad väga hästi kui teha õigeid liigutusi ja mitte tuimalt taguda
26.12.2022 21:11
7
Nagel loeb teksti tähelepanelikumalt, jutt ei käi konksude pooleks murdmisest vaid,et mõni konksuharu pudenes kolmkandist välja. Sama jutt jõudis ka minu kõrvu kahelt minu tuttavalt kellele antud tekst silmajäi. Nad pakkusid välja variandi, et oled üksikud konksud sisse jootnud mitte terve kolmiku. Aga selle väite sa juba lükkasid ümber oma varasemas kommentaaris. Ju siis ikka miskit on nihkes jootmise juures
Teemaalgatajale aga, kui on huvi sikute vastu siis minu kätte millaski jõuab vähe suurem tellimus 6 ja 8mm kolmkante. Hinna poolest kindlasti mitte nii odavad aga kui soovid püüdvat asja siis tuleb ka kukrut kergendada. Kontakt on profiilis.
27.12.2022 10:08
1
Lisan veel, et tänavu toodetud sikud on värvikonksuga, mis välistab selle teema. Konksud on seotud siku keres ja värvimunas.

27.12.2022 11:02
4
Pikkused 6 ja 7,5 cm, kaal 15 ja 20 grammi
27.12.2022 23:57
3
Tere!

Nagel, su kolmakandid püüvad tõesti väga hästi, seda ma usun ja selle vastu pole mul midagi öelda. Nende mäng on tõesti super. Aga palun ära hakka ajama, et ma tallan neil konksudel vms, ühelgi teisel jäiga konksuga sikul pole mul kala vabastades konks näppude vahele jäänud (ei käsitöö ega tehase toodangul).
Õnneks Valdo54 jutust selgub, et ma pole ainuke õnnetu, kes su kolmkantide kvaliteedis (konksude kinnitus) veidi pettunud on.
See teema ei ole sinu laimamiseks, sa oskad ilusaid ja hästi püüdvaid asju teha.
Kui sa ise oled nende kolmkantide partiiga püüdnud, mis eelmisel aastal kalastus.eu poes müügil olid ja väidad, et konksud püsisid paigal, siis tahaks teade, mida sa kalade konksu otsast vabastamiseks kasutasid?

Nagel, su tänavuste värvikolmikuga sikude pildi põhjal võib tõesti välistada selle probleemi, seega kõik kes tahavad Peipsile püüdvat sikut, võtke Nageli värvikolmikuga sikud ligi.

PS! Valdo54 kirjutan sulle uue aasta alguses! Tahaks miskit uut proovida küll.

28.12.2022 10:12
0
Kuidas või mis moodi on võimalik osta mõned sikud?
28.12.2022 10:28
0
Enamuses kalakola poodidest peaks olemas olema - salmo, vobla jne

28.12.2022 14:40
2
Ma tellin enamus kalakola kalastusmaailm.ee saidilt. Valikut on ja kauba tarne on super kiire
28.12.2022 20:28
1
Tegijal juhtub, aga. Konks istub pliist südamikus ja on joodetud tinaga. Need on väga pehmed metallid ja selle pärast peaks hoiduma räige jõu kasutamisest. Megavõtu puhul ma püüan säilitada rahu ja mitte lõhkuda varustust.  cheeky
28.12.2022 22:13
1
Kolmikute kohta ei tea midagi aga klassikalise peipsi siku puhul oleks konks vaja jootmis koha pealt natuke "karvasemaks"teha ilmselt kuna näpuga proovides juba loksus. Ise lükkan teemant viiliga selle musta kihi maha ja pole siiani vist lahti tulnud olgugi ,et tavaliselt lõikan silma osa maha.
Palun oota