Otsi

Ahvenafilee konservid

Autor: Martinn
Ammu mõlkunud mõte proovida ahvenat/särge karpi teha. Pärnu lahelt sai paras ports ahvenaid tuua, fileerida ja läks asjatamiseks. Kaste: tomatipasta, toiduõli, natuke vett, sibul, porgand, küüslauk, sool, suhkur, pipar, vürts, loorber, äädikas ja balsamico äädikas. Kuumutasin marinaadi eelnevalt läbi, sättisin maitse paika ning jahutasin maha. Kastet alla paar lusikatäit, soola ja pipraga maitsestatud fileerullid karpi ning kastet ka peale. Kaanetasin kinni ja kuumutasin vees ~90C juures 2 tundi. Hommikul testides oli kergendus, et kõik läks täie ette: maitse hea, liha parajalt küpsenud ja kondid pehmed. Pimedatel talveõhtutel paras köögis mässata :)
06.02.2014
07.02.2014 06:58
0
0
Väga bro ettevõtmine , kui aega ja viitsimist mässata on .

Meeldib !

5.p
07.02.2014 07:53
0
0
mis moodi saab ahvena filees konte (luid) olla?
07.02.2014 08:27
0
0
Krt, ega ta punane kala ei ole
07.02.2014 08:36
0
0
kust kohast saab neid karpe osta?
07.02.2014 09:00
0
0
Pärnus saaks karpe "Magazinist". Härma kaubahoov. Või väiketööstustest.
07.02.2014 10:29
0
0
võttis suu vett jooksma
07.02.2014 12:31
0
0
no krt

kasse affenast 'räim tomatis' tegemine on ike öige möte?
07.02.2014 12:53
0
0
Ahven ja räim ikka kerge vahe v mis?
07.02.2014 14:18
0
0
Tahaks teada neid väiketööstusi kust saab karpe osta ?
07.02.2014 14:33
0
0
Kui tomatikaste selgas, siis pole neil küll mingit vahet.

Ma olen Kaug-Idas söönud nii säga kui lõhet tomatikastmes ja minu arvamist mööda olid nad üsna võrdsed "räimele tomatis".

Hoopis iseasi, kui nad olid omas mahlas või õlis.

Aga kui tegijale meeldib ja maitseb, sii pole muud kui edu soovida ning teised tehku oma maitsemeeli arvestades endale sobiv.
07.02.2014 16:41
0
0
Nämma

Soomest üleeelmine aasta tehti kingitus. Nagu meil vanasti oli Bresnevi pakike

on neil sellistest delikatessidest koosnev toidupakk mis siis peaks esindama nende maa parimaid delikatesse.Napsud, porolihad jne. Ja seal oli üks konserv mikroahvena rümbad õlis. Tõeliselt maitsev kogemus.
07.02.2014 19:00
0
0
Hull hunnik igasugu maitseaineid, lisaks sibul ja küüslauk vänged värgid. Kala maitset ka pärast tundsid?
07.02.2014 19:53
0
0
Eks ta paras nokitsemine ole,ise eelistan: natuke uhaaleent,1spl. oliiviõli,kaks tera vürtsi,ja soola,karp kinni ja 1h keetmist.
07.02.2014 21:52
0
0
Vertuska: kuna fileed jäid ilusti rulli hoidma, siis nende maitse ei kadunud kuskile. Kalal ikka kala maitse ja kastet peale rüübates täitsa timm. Järgmine kord katsetan muud varianti, eks nii see õige ja kõiksee parem variant tuleb ükskord
08.02.2014 09:17
0
0
Ossapüoiss!Viis pointsi sellisele majandusele.
09.02.2014 19:39
0
0
Vanamehe kaanetaja toimib veel nagu näha.
11.02.2014 13:21
0
0
Viiekas kukub!
Palun oota