Ahvenafilee konservid
Ammu mõlkunud mõte proovida ahvenat/särge karpi teha. Pärnu lahelt sai paras ports ahvenaid tuua, fileerida ja läks asjatamiseks. Kaste: tomatipasta, toiduõli, natuke vett, sibul, porgand, küüslauk, sool, suhkur, pipar, vürts, loorber, äädikas ja balsamico äädikas. Kuumutasin marinaadi eelnevalt läbi, sättisin maitse paika ning jahutasin maha. Kastet alla paar lusikatäit, soola ja pipraga maitsestatud fileerullid karpi ning kastet ka peale. Kaanetasin kinni ja kuumutasin vees ~90C juures 2 tundi. Hommikul testides oli kergendus, et kõik läks täie ette: maitse hea, liha parajalt küpsenud ja kondid pehmed. Pimedatel talveõhtutel paras köögis mässata :)
06.02.2014
Väga bro ettevõtmine , kui aega ja viitsimist mässata on .
Meeldib !
5.p
mis moodi saab ahvena filees konte (luid) olla?
Krt, ega ta punane kala ei ole
kust kohast saab neid karpe osta?
Pärnus saaks karpe "Magazinist". Härma kaubahoov. Või väiketööstustest.
no krt
kasse affenast 'räim tomatis' tegemine on ike öige möte?
Ahven ja räim ikka kerge vahe v mis?
Tahaks teada neid väiketööstusi kust saab karpe osta ?
Kui tomatikaste selgas, siis pole neil küll mingit vahet.
Ma olen Kaug-Idas söönud nii säga kui lõhet tomatikastmes ja minu arvamist mööda olid nad üsna võrdsed "räimele tomatis".
Hoopis iseasi, kui nad olid omas mahlas või õlis.
Aga kui tegijale meeldib ja maitseb, sii pole muud kui edu soovida ning teised tehku oma maitsemeeli arvestades endale sobiv.
Nämma
Soomest üleeelmine aasta tehti kingitus. Nagu meil vanasti oli Bresnevi pakike
on neil sellistest delikatessidest koosnev toidupakk mis siis peaks esindama nende maa parimaid delikatesse.Napsud, porolihad jne. Ja seal oli üks konserv mikroahvena rümbad õlis. Tõeliselt maitsev kogemus.
Hull hunnik igasugu maitseaineid, lisaks sibul ja küüslauk vänged värgid. Kala maitset ka pärast tundsid?
Eks ta paras nokitsemine ole,ise eelistan: natuke uhaaleent,1spl. oliiviõli,kaks tera vürtsi,ja soola,karp kinni ja 1h keetmist.
Vertuska: kuna fileed jäid ilusti rulli hoidma, siis nende maitse ei kadunud kuskile. Kalal ikka kala maitse ja kastet peale rüübates täitsa timm. Järgmine kord katsetan muud varianti, eks nii see õige ja kõiksee parem variant tuleb ükskord
Ossapüoiss!Viis pointsi sellisele majandusele.
Vanamehe kaanetaja toimib veel nagu näha.