Kalaturu kilud vol.2
Kuidas teha vürtsikilu vol.2
Raputa anuma põhja veidi soola ja suhkurt, lao kilud kõhud ülespoole ilusti ritta (pead anuma välisküljele). Kui rida täis, raputa peale soola, natuke suhkurt ja näpuotsaga "Santa Maria" kiluvürtsi. Keera anumat 90° ja lao järgmine rida, millele raputa peale jälle soola, suhkurt ja näpuotsaga kiluvürtsi. See retsept mis kiluvürtsi pakil unusta ära!
Kui kilud kõik anumas siis pane peale "press" ning hoia toasoojas nii 1-2h, et tekkiks vürtsine soolavedelik, hiljem pane anum külmikusse ja 24h pärast alusta maiustamist pehme võisaiaga.
21.12.2014
Krt. küll. Ostsin täna Danlina würzi killosid. Paar poolpehmeldt keedet kannamunna ja tshai leotist zuckeriga manno. Maitsas üvvaste.
Sul väägade ea retsept, Rammu.
Kunagi proovip.
Talisman mingu ostku turuhoonest lahtisi Rootsi delikatess vürtsikilusi. Suured kui räimed ja rasvased kui heeringad. Kolmest saab kõhu täis, kui natu sealiha ja kartult ka juurde võtta
Tere,
Mida sa pressina kasutad ja kui suure pressingu alla peaks nad panema ? Kas lausa nii, et "silmad punnis peas" või lihtsalt miskit raskust, mis hoiab nad surutuna üksteise vastas ???
Tänan vastamast !
K25
Pressina reeglina mingi 0,5 moosipurk täitsa ok. Hiljem külmikus panen pooliku võikarbi (delma, voimiks vms.) peale, et kilud kuivale ei jääks
Väga lahe, tahaks juba proovida. Kas on ka mingit nippi, et neid veidi kauem säilitada kui nädal?
Säilib ka kauem, kui rohkem soola. Kuid mida kauem seisavad seda pehmemaks, soolasemaks ja vürtsisemaks laagerduvad. Kalaturg on iga laupäev lahti

, seega nädal täpselt paras.
Mulle meeldibki kui karp ikka korralikult kummis on ja selgroog ise välja kukub
Kellele meeldib ema kellele tütar

Привет всем !
Виталик поместил фото яжек,сразу вспомнилось

,на МБ 220 diesel высшим шиком считалось йти с жeной старого образца
, на ней был оттиск буквы "cуka"
