Otsi

silmutegu

Autor: ehitusmees
sai proovitud mõned päevad tagasi silmutegu, eks paistab siis kuidas välja kukkus. soe röstitud silm ikka väga maitsev oli. miks ta siis marinaadis ei peaks maitsvamaks minema?
25.11.2004
25.11.2004 11:36
0
0
Uh, raisk, EM! Mitu ämma kulus? Suu jookseb vett! Või käisid konservitehases ekskursioonil?
25.11.2004 11:50
0
0
ämmad sedakorda puutumata jäid (minu teada), a krt suu jookseb omalgi praegu vett, enne lõunat, kuigi tegemise päeval sai isutatud piisavalt. ja konservitehases pole käind, kõik kodune ja oma tehtud asi.

http://www.zone.ee/ehitusmees/silm1.jpg

http://www.zone.ee/ehitusmees/silm3.jpg

25.11.2004 12:22
0
0
Algul tuleb ikka isu täis süüa, siis seisavad konservid kauem...
25.11.2004 15:16
0
0
Et kui juhtub toorest silmu kätte jääma, nt üle, siis oleksin huviline seda ära ostma
25.11.2004 16:07
0
0
praegu võtaks ja pistaks ühe mollitäie kinni sealt..
25.11.2004 16:44
0
0
Krt, ei istu mulle silm, kohe kuidagi ei istu, mis sest , et delikatess. Teen iga aasta natuke sisse, et pidulauale panna ja võõraste nahka sööta aga minu meelest on tal kassikuse mekk man. Angerjas hoopis teine tera.
25.11.2004 17:39
0
0
vait junn! Viimati korraga ca 2 kilo just röstitult nahka pistsin.
25.11.2004 17:39
0
0
Johhaidii küll on ikka mässamist olnud konservikarpidega. Ise pooleliitristesse purkidesse pannud, silmale kah ilus vaadata. Maitsvamaks läheb küll .see tuline õigus, väike tirbitski veel kõrvale ja .... suu hakkab vett jooksma paljast mõttest. Head isu!
25.11.2004 19:41
0
0
Oi , ma ei saa vaadata - nämma ! Lähen viina järgi!
)
25.11.2004 22:43
0
0
nämma !!!
26.11.2004 08:10
0
0
EM-kas ise püüdsid? Ma sealt pildilt vaatasin, et sul veel kummikudki jalas (eeldusel, et see noorem mees sina oled) ja vanemal mehel keegi näppu hammustand, või ise puhastamise käigus näppu lõiganud. Paistab isuäratav. Kuidas marinaadi tegid? Ja anna teada kui sööma hakkad
26.11.2004 09:01
0
0
see nooremp mina jah. silmu ikka ise ei püüdnud. eks sa katsu praegu külmas vees laipa teeselda, et silmud peale tuleks. a sel teisel härral hakkas üks silm näppu kinni oma teravate hammaste ja sõõrsuuga


marinaadi tegid naised, retsept Viru Ranna oma.

tahaksjuba testida, a ei saa aega karpidele järele minna. eks annan teada kui maitstud.
26.11.2004 11:05
0
0
Ei see kala süüa kõlba. Püüda võib, aga süüa ei kõlba.
26.11.2004 14:33
0
0
Silm suitsutatult parem kui röstitult. Tegemis küll rohkem aga tulemus seda väärt on. Emane silm rikub maitse ära. Retsept: "Suitsutad peaaegu valmis, tükeldad, samamoodi karpi nagu pildipeal, keedad marinaadi, valad peale, kaanetad kinni, keedad läbi, jahutad maha ja... "ega viin joomisega löppe"!
27.11.2004 15:42
0
0
huvitav, röstituna emane silm maitsvam tundus just ?
29.11.2004 05:31
0
0
Tunnen mitut inimest kes kohe oskavad silmud kihva keerata. Ise kiidavad kui head said. Mina nende omi söön vaid suure hädaga-siis kui endi omi võtta pole.

Sama on selle poe kaubaga-need on veelgi sitemalt tehtud.

Seepärast kulla ehitus pole mul usku mingisse Viru Ranna retsepti-kahtlustan, et kvaliteetsest kraamist on kehv toit tulnud.

Et ei tunduks nagu ma jälle ,,niisama mölisen" siis lühikirjeldus kuis ma ise teen-silmud ja jämesool kotti, lased 2 tundi olla (aegajalt shakid seda kotti), sool maha veest läbi.Ei mingid sisikonna välja võttu ega peade raiskamist. Pea on üldse selline mõnus krõmps.

Elektripllidi ahju ca 20mintsaks kuivama. Siis grill sisse-ca pool tundi, võib ka külge keearata.Siis olenevalt silmu suurusest pooleks või kolmks.

kogu kupatus potti-vett parajasti ,et kataks või tiba vähem. Leeme sisse terapipart 20-30tk, loorberit paar lehte ja ca 5 tera vürtsi. Ma lisan tsipa soola kah veel.

Seda mudru keeda 15-20 mintsa nõrgal tulel. Kui huvi panen natsa zhelatiini manu. Ja kui keedetud siis ca 1kg silmude kohta (tunde küss)-1supikas 32% äädikat.

Kogu mudru purkidesse-ja siis võtta seda alates järgmisest päevast niikaua kuni jagub.
29.11.2004 10:44
0
0
Aru ma ei saa, mida te seal pildil nugadega tooreste silmude kallal askeldate? Olen ka ise mitmed aastad silmu marineerinud, aga enne kui noaga tükeldada ja purki panna, olen nad ikka eelnevalt grillinud või nimetame moodsamalt - röstinud. Ainus loogiline seletus, et üritate soolikad ja muu modru välja võtta, tehakse ka seda, aga siis kaob see mõnus krõmps ära. Maitse asi...
30.11.2004 09:00
0
0
ei mõhk, nüüd sa ei saand mõhkugi aru, seletan:

silmud võrkkotti ja soola, võrkkott plastmasskasti. tunni aja pärast shake-shake ja soola vahetus ja tunniks järgmine sool. pildil nähtav tegevus on silmu lima eemaldamine, et seda saaks minimaalselt, pidavat mõruda maitse jätma. ei mingit sisikonna puhastamist. iga silm töödeldi eriti hoolikalt ja eraviisiliselt, et saavutada nn. extraquality. ära lõigati silmu sabaotsad, mida oli puhastamise ajal hea närida ja minema viskasime silmu hambad, sest teiste hambaid ei ole küll mõnus süüa
01.12.2004 08:45
0
0
Silmudel lima eemaldate noaga???

Proovige parem saepuruga, edeneb väga ilusti. Saab ka päris lihtsalt aga vajalik pesur ja spets "abinõu". Niisama huvi pärast küsin, et palju aega läheb ca 25kg

tegemiseks.

01.12.2004 12:45
0
0
4 tundi
02.12.2004 19:32
0
0
ma isegi kodustes tingimustes saan hakkama ca 3,55 mintsaga.
02.01.2005 23:49
0
0
Supperluks asi on see , viimasepeal
13.03.2005 16:45
0
0
minu arust ka.
Palun oota