Kuigi kalamari on meie laual tavaline nähtus ootan siiski iga aasta just Ketapüügi algusest, sest See on parim mari mis meile meeldib, See siis kahest kalast saadusElu on lill vōi mis iganes
Kuidas käib marja õigesti kümutamine ja sulatamine? Just viskasin neli karpi külmutatud marja prükkari. Esimest korda panin marja sügavkülma ja tulemus oli mingi vesine plöga.
Mida kiiremini aine külmub, seda väiksemad jääkristallid tekivad(kehtib igasuguse toiduaine külmutamisel), võimalikult väikesed karbid, või üldse kilekotti ja külmakraadid(kui reguleeritav) põhja, mõnedel uuematel kodukappidelgi on algeline kiirkülmutusfunktsioon täitsa olemas.
Seda kiiresti külmumise paremust tean jah, külmakirstul kiirkülmutuse funktsioon täitsa olemas ka. Portsud olid plastkarpides ka sellised et paras ühe õhtuga nahka panna.
Sügavkülmutamiseks sobib paremini selline küllaltki valmis mari, oktoober -november püütud kalast. Augusti ja septembri esimese poole mari kipub üles sulamisel selline vedela võitu jääma, aga maitset ei tohiks väga mõjutada.